newbornfotograaf ypenburg

Werkwijze lifestyle newborn fotografie – voor de kraamreportage

Voorafgaand aan de kraamreportage bespreek ik altijd jullie wensen en mijn mogelijkheden. Het is prettig om te bespreken wat voor soort foto’s jullie wel en niet willen hebben. Wil je bijvoorbeeld foto’s van het voeden en verschonen of juist liever niet? Bespreken kan per mail of telefonisch. Daarnaast is het natuurlijk ook handig om te weten wanneer de mama is uitgerekend. En wie weet willen jullie het geslacht alvast verklappen.

Daarna stel ik een offerte op en stuur deze per mail naar jullie toe. Als jullie akkoord zijn, ontvang ik graag jullie contact- en adresgegevens. Sms of mail me als jullie baby zo’n twee a drie dagen oud is zodat we een afspraak kunnen maken. Om na de geboorte een beetje tot rust te komen lijkt het me verstandig om de eerste 5 dagen lekker thuis van elkaar te genieten. In de periode vanaf de zesde dag totdat jullie kindje 3 of 4 weken oud is maken we dan een afspraak.

werkwijze lifestyle newborn fotografie Delft babyvoetjes

Werkwijze lifestyle newborn fotografie – tijdens de kraamreportage

“Newborn fotografie valt onder de contactberoepen. In de huidige coronatijd heb ik wel een aangepaste werkwijze. Ik houd 1,5 m afstand waardoor de foto’s net iets anders zijn dan die je op deze website ziet. Daarnaast is het ook mogelijk om de reportage buiten te doen.”

Ik maak in ieder geval foto’s van jullie kindje. Dit doe ik het liefst bij jullie op de slaapkamer op het grote bed. Daar hebben we alle ruimte en ligt ze ook veilig. We maken wat foto’s als ze op haar rug ligt en als ze het niet erg vindt ook als ze op haar buik ligt. Ik gebruik geen accessoires zoals mutsjes of haarbandjes. Baby’s zijn al mooi van zichzelf. Voor de foto’s is het wel mooi als jullie kindje wat neutraals aan heeft in kleur wit, grijs, beige, rose, blauw of groen. Ook is het mooi als het dekbed een neutrale kleur heeft. 

Het moet lekker warm zijn in de kamer zodat ze het niet koud heeft. Ik wil namelijk ook een foto van haar blote voetjes maken. Ik maak gebruik van natuurlijk licht en geen flitser. Van flitsers kunnen baby’s schrikken. Het is dan wel belangrijk dat er voldoende licht in de kamer is. Als ze wakker is kan ze zo ook lekker naar het licht staren. Baby’s zijn het rustigst als ze net gevoed zijn. Dan is het voor de baby het fijnst om foto’s te laten maken.

In de tijd dat ik aanwezig ben zal jullie kindje vast nog wel honger krijgen. Als jullie het leuk vinden maak ik ook foto’s tijdens het voeden en het verschonen. En natuurlijk als jullie hem of haar lekker vasthouden. Zo hebben jullie een herinnering van hoe die eerste weken met jullie baby was.

Als newborn fotograaf hou ik van natuurlijke foto’s. Ik fotograaf hoe de dingen zijn en laat dat terugkomen in de uiteindelijke foto’s. Ook hou ik van emoties en het vastleggen van details. Het resultaat van deze fotografiestijl vinden jullie in mijn portfolio.

De totale fotoshoot duurt zo’n uur tot anderhalf uur (foto’s van jullie baby en de spontane foto’s).

Als jullie het willen, neem ik tijdens mijn bezoek aan jullie en je kindje(s), een voorbeeldalbum mee. Ik maak graag een babyalbum voor jullie of ik bestel voor jullie een mooie doos met losse foto’s. Ik gebruik hiervoor de albums van Konpoli. Dit zijn betaalbare, moderne albums van goede kwaliteit.

werkwijze lifestyle newborn fotografie gapende baby

Werkwijze lifestyle newborn fotografie – na de kraamreportage

Jullie ontvangen drie weken na de kraamreportage een link die jullie natuurlijk mogen delen met jullie dierbaren. Bij de presentatie van de kraamreportage op mijn website, stuur ik ook de factuur mee. Na betaling lever ik de foto’s via www.wetransfer.nl in hoge resolutie in .jpg formaat. Zo kunnen jullie zelf bijvoorbeeld de foto’s nog laten uitvergroten om op te hangen. Ik lever de foto’s ook in lage resolutie met logo voor bijvoorbeeld Facebook. Zo kan Facebook jullie foto’s niet verder gebruiken. Als jullie voor een album of fotodoos hebben gekozen, zal ik na betaling deze voor jullie opmaken en na jullie akkoord bestellen.

kraamreportage Delft: baby gaapt

Willen jullie ook zo’n lieve kraamreportage?

Bevalt jullie mijn fOtOwerk en werkwijze? Neem dan contact met me op voor de mogelijkheden voor een lifestyle newborn reportage.