Bruiloft

Bruidsfotografie Delft: workshop bruidsfotografie bij Mooibelicht Trouwreportages

Op 23 april heb ik de workshop bruidsfotografie bij Mooibelicht Trouwreportages bijgewoond. Deze prettige workshop door Christiaan de Groot gaf me een boost om nieuwe perspectieven en meer objecten te gebruiken.

workshop_lijm_cultuur_bruidsfotografie_delft

Voor deze workshop bruidsfotografie hoefde ik niet ver te rijden. Na een kwartier was ik bij het kantoor van Mooibelicht Trouwreportages in Pijnacker. Hier werden ik en andere bruidsfotografen warm ontvangen met thee, koffie en koekjes. In de ochtend vertelde Christiaan van alles over de techniek die hij toepast en het materiaal dat hij gebruikt. Belangrijk aandachtspunt was ook dat dat je er met fotografie alleen niet komt, maar dat je ook ondernemer bent. Je moet er tenslotte je brood mee verdienen. Na een lekkere lunch werden een aantal websites en blogs besproken. Zo ook die van mij. Spannend, maar gelukkig viel het mee! Ik ben dan ook nog steeds als bruidsfotograaf te boeken.

Na het theorie gedeelte stapten we in de auto naar de industriële fotolocatie Lijm&Cultuur in Delft. Op deze stoere plek mochten we een loveshoot doen met Elize en Ruud. Zij zijn al een paar jaar getrouwd en reageerden enthousiast op de oproep van Christiaan. Hoe gaaf is het om je trouwdag te vieren in je bruidsjurk en trouwpak en een nieuwe loveshoot te doen! Elize en Ruud zagen er prachtig uit en waren nog steeds zichtbaar dol op elkaar. Onder begeleiding van Christiaan was er ruimte voor de cursisten of foto’s te maken. Wat ik hierbij vooral heb geleerd is om de omgeving mee te nemen in de foto en objecten hierin te betrekken. Foto’s van achter planten, roosters en tussen waxinelichthouders: alles kan! Daarnaast zijn alle foto’s zonder flitslicht gemaakt. Hierdoor moet je dus extra letten op hoe het licht valt en hoe je dit kunt gebruiken.

Na afloop gingen we nog lekker eten bij LEF in de binnenstad van Delft. Zo leuk om met je medecursisten na te praten over de workshop en elkaar beter te leren kennen. Ik kijk terug op een zeer inspirerende en gezellige dag. En ik wil Elize en Ruud in het bijzonder bedanken voor hun inzet, want het is niet niks om door zoveel fotograferen te worden omringd. Ik wens jullie nog veel geluk en romantiek samen.

workshop_mooibelicht_bruidsfotografie_delft workshop_mooibelicht_bruidsfotografie_delft workshop_mooibelicht_bruidsfotografie_delft workshop_mooibelicht_bruidsfotografie_delft workshop_mooibelicht_bruidsfotografie_delft workshop_mooibelicht_bruidsfotografie_delft workshop_mooibelicht_bruidsfotografie_delft workshop_lijm_cultuur_bruidsfotografie_delft workshop_lijm_cultuur_bruidsfotografie_delft workshop_lijm_cultuur_bruidsfotografie_delft