Werkwijze bruidsfotografie – voor jullie bruiloft

Voorafgaand aan jullie grote dag bespreek ik altijd jullie wensen en mijn mogelijkheden bij een bruidsreportage. Het is prettig om van te voren af te spreken en jullie trouwdag door te nemen (voor zover de onderdelen al zijn ingevuld) en te bespreken wat voor soort foto’s jullie wel en niet willen hebben. Ook neem ik een paar demo trouwalbums mee zodat jullie kunnen kijken wat jullie aanspreekt. Ik gebruik hiervoor de albums van Fotobister (zit in Delft aan de Voldersgracht) en Konpoli. Dit zijn betaalbare, eenvoudige albums van goede kwaliteit.

Met een kennismakingsgesprek is ook meteen het ijs gebroken. Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wie jullie zijn en hoe jullie elkaar hebben leren kennen.

Na het kennismakingsgesprek stel ik een offerte op en stuur deze per mail naar jullie toe. Als jullie akkoord zijn, ontvang ik graag de bruiloft-uitnodiging. Hierop staat uiteraard praktische informatie, maar het geeft mij ook meteen een idee over de sfeer die jullie op jullie bruiloft willen bereiken. En wie weet zie je de uitnodiging nog in de bruidsreportage terug.

Vlak voor jullie grote dag zal ik ook met de ceremoniemeesters contact opnemen om het draaiboek door te nemen. Dan ben ik meteen op de hoogte van alle geheime momenten die jullie nog niet mogen weten, maar waar je natuurlijk wel een foto van wilt hebben als herinnering. Soms gaan de partners elkaar verrassen (bijvoorbeeld met een lied), dan is het handig dat ik dat ook weet.

bruidsfotograaf Scheveningen vuurtoren

Werkwijze bruidsfotografie – na jullie bruiloft

Jullie ontvangen ongeveer vier weken na de bruiloft een link naar mijn website waar ik jullie bruidsreportage online heb gezet. Dan zijn jullie waarschijnlijk terug van huwelijksreis. jullie mogen deze link delen met familie, vrienden en collega’s. Zo kunnen jullie dierbaren nog eens rustig herbeleven. Ook leuk natuurlijk voor diegenen die er op de dag zelf helaas niet bij konden zijn.

Het aantal foto’s zal afhangen van het aantal programmaonderdelen. Neem als richtlijn circa 50 foto’s per huwelijksonderdeel, zoals de kerkelijke ceremonie, de ambtelijke plechtigheid, de fotoshoot of de receptie. Alle foto’s in de bruidsreportage zijn nabewerkt. Als bruidsfotograaf hou ik van natuurlijke foto’s. Ik fotograaf hoe de dingen zijn en laat dat terugkomen in de uiteindelijke foto’s. Een scheerwondje of een blauwe plek, haal ik uiteraard wel weg. Ook hou ik van emoties en het vastleggen van details. Het resultaat van deze fotografiestijl vinden jullie in mijn portfolio.

Na betaling van de factuur, lever ik de foto’s in hoge resolutie aan in .jpg formaat. Dit doe ik via WeTransfer. Zo kunnen jullie zelf bijvoorbeeld de foto’s nog laten uitvergroten om op te hangen. Ik lever de foto’s ook in lage resolutie met logo voor bijvoorbeeld Facebook.

Als jullie voor een trouwalbum hebben gekozen, zal ik deze na betaling van de factuur voor jullie opstellen. Hierover vind je meer op mijn pagina over trouwalbums.

werkwijze bruidsfotografie Uithoorn 38

Meer weten?

Bevalt jullie mijn fOtOwerk en werkwijze bruidsfotografie? Ik maak graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

werkwijze bruidsfotografie Pijnacker: kerkelijk huwelijk